Carlsen-Karjakin i omkamp om VM-titlen!

Ja, jeg er jo ikke den første til at skrive om det, men som jer andre har jeg fulgt med, og det med stor interesse.  Jeg må rose Svidler&Gustafsson for deres kommentering på Chess24. Et skakparti kan vare meget lang tid, og spændende kommentering kan gøre det til en hel anden oplevelse.

Lige nu føles matchen bare for kort. Er de ikke lige gået i gang? Det er trods alt en VM-match, og der er et eller andet underligt i, at det hele kan blive afgjort i lynskak. Det er sjovt at tænke på, at Kasparov og Karpov i 1984 spillede 48 partier om titlen – fire gange så mange, hvorefter matchen blev afbrudt (!).

Carlsen besejrede Anand rimelig overbevisende de sidste par gange, så der var ikke meget grund til at diskutere formatet. Jeg er nu ikke utilfreds, det skal nok blive spændende, og der skal jo findes en vinder. I dag læste jeg på chessbase om Seirawan’s radikale forslag til fremtiden: der skal spilles 13 parter i stedet for 12, men ved stillingen 6-6 skal spilleren med de hvide brikker vinde sidste parti for at vinde matchen. Det er næppe noget, der bliver indført, men Seirawan var altså også en utilfreds kommentator for sidste runde, som var en meget fredelig affære. ;)

Når to så gode spillere duellerer, og matchen er tæt, er ethvert parti afgørende. Carlsen fik bestemt den bedste start – faktisk havde han chancen for at vinde både parti 3 og 4. Karjakin forsvarede sig nu hårdnakket og holdt stand.

Efter syv remiser gik Carlsen for langt i 8.parti, og Karjakin var pludselig foran med kun 4 partier tilbage. Carlsen har en god score mod Karjakin – det har han nu mod de fleste – og den havde ingen sgu set komme.

Med stillingen 5-4 tilbød en bookmaker 1.65 for Karjakin som ny verdensmester. Da jeg vurderede hans chancer til at være 65-70%, måtte jeg bestemt stikke ud. Det er et pænt valuebet. Dagen efter udlignede Carlsen til 5-5 og  er naturligvis favorit igen, men lad os nu se. ;)

De starter kl. 20 dansk tid, som de andre dage.

Davor

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>